Perské rytmy, flamenco a Jiná káva

V berounských kasárnách ve středu večer zahraje hvězda světového významu.

Multiinstrumentalista Shahab Tolouie je všestranný hudebník. Virtuózní kytarista, skladatel a zpěvák původem z Íránu hrál na světových pódiích s hvězdami takového věhlasu jako je třeba Paco de Lucia. Ve středu 4. listopadu vystoupí s doprovodnou skupinou v Jiné kávě.
„V Berouně se umělci takového významu příliš často neobjevují. Jsem rád, že Shahab naše pozvání přijal,“ řekl pořadatel akce Miloš Kebrle.
Shahab Tolouie prezentuje podle kritiků osobitý hudební styl, ve kterém spojuje tradiční perskou hudbu a prvky flamenca. „Tento multikulturní novátorský styl se někdy označuje jako Ethno Flamenco. Pozoruhodnou součástí hudebního projevu Shahaba je jeho charismatický zpěv, silný, krásně zabarvený hlas a nenapodobitelný styl,“ napsal o jeho produkci hudební server muzikus.cz.

Omezená kapacita

Jako multiinstrumentalista, který pochází z Íránu ovládá Shahab Tolouie tradiční perské nástroje, jako je setar, tanbour, delrobu, laud, daf nebo dammam. Vzhledem k omezené kapacitě prostor v Jiné kávě pořadatelé doporučují, aby si zájemci o vystoupení koupili lístky v předprodeji.
„Hudba tohoto stylu vyžaduje komornější prostředí. V malém klubu snadněji vznikne atmosféra, z níž hudebníci podobného významu a směru umějí čerpat vnitřní napětí, které pak publiku vrátí v míře několikanásobné,“ podotkl Kebrle. Hudební formace Shahab Tolouie Trio vystoupí v Jiné kávě od půl deváté večer. Více informací najdete na www.shahab-tolouie.com