„Pinčesu“ pomohl i robot

Chomutovští stolní tenisté si splnili cíle. Radost jim dělají hlavně děti.

Chomutov / Spokojenost. To je první slovo, kterým hodnotí předseda oddílu Stolní tenis Baník Březenecká v Chomutově Oldřich Brůha letošní sezonu. Děti i dospělí splnili cíle, které si klub před sezonou stanovil.

Muži si kvůli zranění nejlepšího hráče přáli udržet se ve třetí lize, ačkoliv loni pošilhávali po postupu do ligy druhé. „Zranění Milana Boříka moc ovlivnilo tuto soutěž,“ uvědomuje si Brůha.

Rostou nové naděje

Je to tak tři roky, kdy se oddíl začal hodně věnovat mladým. A už se může radovat z úspěchů. „Máme tu minimálně tři kluky, kteří mají velký talent,“ pochvaluje si Brůha. David Drahota a Josef Mandák jsou starší žáci, třetím talentem je mladší žák Michal Malý, který si v krajském přeboru vybojoval stříbrnou příčku.
„To dokázal za jeden a půl roku, co trénuje. Má ale na víc. Kdyby makal na sto procent, byl by dál,“ myslí si jeho trenér Václav Soutner.

Klubovna na klíč

Stolní tenisté vítají, když se o tréninky dětí zajímají i rodiče. Ti si mohou půjčit kdykoliv klíč od klubovny a vzít děti na samostatný trénink, což řada z nich využívá.
V klubovně je i speciální robot, který hráčům neustále přihrává míčky. „Pro práci s dětmi je to nutnost. Nedostali jsme na něj peníze, proto se složili chlapi z klubu. Koupili ho Vlastimil Novotný, Láďa Starý a Luboš Kučera,“ pochvaluje si Brůha.