Prechezu povede Pommer junior

Novým trenérem extraligových volejbalistek Přerova se stal Zdeněk Pommer mladší.

Přerov/ Dlouhé hledání je u konce. Vedení volejbalového klubu Precheza Přerov našlo nového trenéra pro svůj A tým. Extraligové družstvo žen povede v příští sezoně syn slavného kouče. Zdeněk Pommer mladší.

„Má zkušenosti s extraligou ve Slávii Praha i s mužskou nejvyšší soutěží v Opavě, kde působil jako druhý trenér pod Martinem Demarem. Je ambiciózní a věřím, že přerovskému volejbalu vlije novou krev do žil,“ optimisticky vypočítává sportovní ředitel a manažer týmu Antonín Tománek.

V loňském soutěžním ročníku Přerovanky dirigoval Juraj Mišík. Družstvo sice do play-off dovedl, ale jen z poslední postupové pozice. Proti suverénnímu Prostějovu neměly hráčky Prechezy šanci a vypadly v prvním kole. S týmem se pak slovenský kouč rozloučil. Od té doby vedení hledá náhradu.

Chalupa odmítl

Původně mělo být jméno nového kouče známo už koncem května. Ale situace se zkomplikovala. „Oslovili jsme trenéra Leoše Chalupu. Ten ale po dlouhých jednáních couvl,“ vysvětluje Tománek. Na řadu se tak dostal Zdeněk Pommer junior.

„Se Zdeňkem Pommerem jsme se dohodli na jeho ročním působení, s opcí na další rok. Podle toho, jak se bude dařit,“ říká sportovní ředitel Prechezy a dodává. „Očekáváme, že nový kouč z týmu získá maximum. Během sezony bychom rádi viděli družstvo v bezpečném středu tabulky.“