Před deseti lety: Do Česka přichází T-Mobile a Sony miluje Ericssona

reklama Oskaru

reklama Oskaru Zdroj: MobilMania.cz

Naše databáze článků poskytuje komplexní průřez historií české mobilní telekomunikace. MobilMania.cz je s vámi už více než 15 let. Ze začátku to ale byl spíše jen občasník, zato před 10 lety už to byl zaběhnutý zpravodajský portál. Co se dělo na jaře roku 2002?

V úterý 2. dubna 2002 oznámil Paegas, že se změní na T-Mobile. My jsme ale tyhle změny čuchali už koncem března. Věděli jste, že se celkem vážně spekulovalo o tom, že by se česká pobočka Deutsche Telekomu jmenovala A-Mobile?

hokejové utkání Oskar versus Paegashokejové utkání Oskar versus Paegas | MobilMania.czOperátoři se v roce 2002 nebáli konkurence a klidně šli do přímé konfrontace. Oskar tehdy zvítězil nad Paegasem v hokejovém zápase

A s jakými mobily jsme tehdy volali (moc jiných funkcí tehdy neměly)? Nedávno rozvedení (2012) Sony a Ericsson se tehdy (2002) teprve dávali dohromady a v rámci společného byznysu se špičkový Ericsson T68 měnil na Sony Ericsson T68i. Internet si teprve hledal cestu do mobilů. Už v roce 2002 jsme ale věděli, že WAP není to pravé a pokukovali jsme po japonské technologii i-mode.

Siemens SL75Siemens SL75 | MobilMania.czPro méně náročné tu byl třeba odolný Siemens SL75

Chcete dnes novou aplikaci do mobilu? Prostě jdete do příslušného app storu a stáhnete, co se vám líbí. V roce 2002 to bylo jiné. Byla to doba pro kutily a my jsme vydávali obsáhlé články s titulky jako Nahrajte si novou hru do Siemensu S45, nebo Krok za krokem: jak rozchodit Javu na Nokii 9210.