Prologis prodloužil smlouvy na více než 300 tisíc metrů čtverečních

Společnost Prologis prodloužila v druhém čtvrtletí roku letošního roku ve střední a východní Evropě nájemní smlouvy na plochy o celkové rozloze více než 300 tisíc čtverečních metrů. Obnovování smluv zahrnuje rozšíření ploch v Polsku, Maďarsku, České republice a na Slovensku. K těmto rozšířením došlo na základě pozitivního vývoje v prvním čtvrtletí, v kterém bylo slovenské portfolio plně pronajato, byly ohlášeny tři projekty šité „na míru“ a od začátku roku byly podepsány další významné pronájmy.

Nejvýznamnějším prodloužením nájmu je plocha více než 99 tisíc metrů čtverečních DHL Solutions v Prologis Parku Praha-Jirny. Další klíčové kontrakty byly uzavřeny v Polsku pro spotřebitelský sektor v Sochaczewě (49 740 m2), s firmou ALDI v Chorzówě (16 690 m2) a ABC Data v Prologis Parku Sosnowiec (12 080 m2). V Maďarsku šlo o prodloužení nájmu firmou Geodis v Prologis Budaors DC1 (29 140m2) a na Slovensku pro elektronický sektor v logistickém parku v Galantě (17 460 m2).

„Prologis klade důraz na kvalitní a dlouhotrvající vztahy s našimi zákazníky a tato prodloužení pronájmu potvrzují, že naše vysoké standardy služeb a rozsáhlá síť skladových prostorů jsou pro byznys našich zákazníků výhodné,“ komentuje výsledky Ben Bannatyne, generální ředitel Prologisu pro střední a východní Evropu.