Prologis pronajal 18 000 metrů čtverečních parku v Bratislavě

Developer industriálních nemovitostí Prologis podepsal tři nájemní smlouvy na plochu o celkové rozloze 18 000 čtverečních metrů ve slovenské metropoli. Nejnovější transakce v Prologis Parku Bratislava zahrnuje 12 000 metrů čtverečních logistické společnosti, která poskytuje skladové, překládkové a přepravní služby v Rakousku, na Slovensku a v Česku. Společnost obnovila smlouvu o pronájmu 8400 metrů čtverečních a rozšířila ji o dalších 3600 metrů čtverečních, uvedl Prologis.

Dalším přírůstkem je společnost Raben Logistics Slovakia, logistický operátor ve skladování, v mezinárodní přepravě po silnici a domácí distribuci, jež si pronajal 4800 metrů čtverečních ke stávajícím 7777 metrů čtverečních. Pronajatou plochu o 1200 metrů čtverečních rozšířila též společnost Carcoustics Slovakia, zabývající se akustickými řešeními v automobilovém průmyslu i v dalších průmyslových odvětvích. Společnost si nyní pronajímá 6450 metrů čtverečních. „Tyto expanze posilují stabilitu našeho portfolia v Bratislavě. Naše strategicky umístěné budovy a pozemky na Slovensku nám umožňují i nadále uspokojovat potřeby našich stávajících zákazníků,“ pronesl viceprezident Prologis pro Českou republiku a Slovensko Martin Polák.

Stávajícímí zákazníky v tomto parku jsou například společnosti Červa Slovensko, ČSAD Invest Logistics, DHL Logistics Slovakia, dm drogerie markt, Lagermax Slovakia, Movianto Slovensko, NAY, Spandex, Tesco International Clothing Brand, Textile House for EURO TRADE a Tinaco. Prologis má na Slovensku tři distribuční parky o rozloze přesahující 404 000 metrů čtverečních v Senci, Galantě a Novém Městě.