Prostitutky obsadily Louky

V Loukách se objevily prostitutky. Jejich zákazníci obtěžují i ženy na zastávce.

Spoře oděné dívky postávají a nabízejí svá těla u cesty na Český Těšín i na jediné autobusové zastávce v Loukách, ze které místní dojíždějí do Karviné, Českého Těšína a Třince. To přináší hlavně místním mladým ženám neveselé zážitky.

„Stalo se mi při čekání na autobus, že u mě zastavilo auto s polskou značkou a muži v něm se mě ptali, kolik beru za číslo,“ řekla dvaadvacetiletá studentka z Louk. Jméno říct nechce. Bojí se posměchu. Tenkrát ji to ale hodně vystrašilo.

Prostitutky do Louk přišly před necelým půlrokem. Zabraly místa okolo cesty a už tam zůstaly. Z Českého Těšína je vyhnala městská vyhláška, a tak popošly o kousek dál. Lidé jsou z toho ale zdrcení. Do Karviné-Louk to nemají daleko především klienti z Polska. A prostitutky o zákazníky bojují vytrvale. Žádný vůz nenechají bez povšimnutí a snaží se upoutat pozornost. Nezaleknou se ani konkurence, která sídlí nad hospodou v Loukách. Podle místních dokonce zaměstnankyně nevěstince na lehké děvy u cesty zaútočily.

„Zůstaly i tak. Zdá se, že ani pořádná nakládačka jim nestačila,“ kroutí hlavou čtyřiadvacetiletý Radek Hudec z Karviné-Louk. Projíždějící řidiči vědí své. Každé druhé auto zpomalí a nejedny oči muže za volantem hledají objekt možného povyražení. Ať už stojí u cesty, nebo na zastávce.

Odhozené kondomy jsou všude

Konkurenční půtky místní příliš nezajímají. Nejraději by se prostitutek zbavili úplně. A nejdříve těch u silnic. „Je tady hrozný nepořádek. Tam, kde se dvojice oddávají sexu, se povalují použité prezervativy, obaly od nich a mnohdy i další nechutnosti. Navíc do Louk jezdí díky lehkým holkám různé pochybné existence. Prostě se tady necítím bezpečně,“ řekl Radek Hudec. Jako jeden z mála se nebál promluvit. Další svá jména raději tajili.

Sexuchtivým párům je úplně jedno, na jakém místě se rozkoši oddají. Využívají místa u kravína, jsou k vidění kousek od vlakových kolejí nebo za obchodem s potravinami.
„Viděla jsem prostitutku souložit s chlapem, když jsme si se známýma zkracovali cestu na vlak. A kamarádka viděla dvojici, jak si užívala u auta zaparkovaného u kostela. Nemají ohled ani na věřící,“ dodala mladá studentka.

S novináři prostitutky nemluví. Možná ani nesmějí. Zákazníkům se podle místních nabízejí i za pětistovku. „Slyšel jsem, že berou pět až osm stovek. Ty, co makaj v nevěstinci, údajně berou skoro dva tisíce korun,“ prohlásil Hudec.

Strážníci mohou lehké holky jen zkontrolovat

Karvinští strážníci o problému vědí. Do Louk kvůli prostitutkám vyjíždějí téměř denně. „Lidé si stěžují. Prostituce jim vadí. Víme o tom a spolu s radnicí to chceme řešit co nejrychleji. Snad pomůže vyhláška, která zakáže poskytování sexuálních služeb v Karviné,“ uvedl ředitel karvinských strážníků Petr Bičej.

Ve chvíli, kdy začne vyhláška platit, budou mít strážníci možnost ženy vykázat. Klidně i několikrát po sobě. „Pokutám se nevyhnou ani ti, kteří placený sex hledají,“ dodal Bičej.
Karvinští zastupitelé schválí vyhlášku v září nebo v říjnu. „Ještě na ní pracujeme,“ sdělila mluvčí Šárka Swiderová.