Průběh dražby lze sledovat v reálném čase na internetu

Dražby nemovitostí se staly nedílnou součástí realitního trhu. Jejich počet v souvislosti s krizí a neschopností lidí splácet své úvěry se neustále zvyšuje a lze očekávat, že tento trend bude i nadále pokračovat. Ačkoli lidé o možnosti koupě nemovitosti v dražbě vědí (81 %), existuje zde stále jakási nedůvěra, která většinou plyne z neznalosti a neinformovanosti. Dle průzkumu STEM/MARK stále 85 % dotázaných nemá s dražbou žádnou zkušenost.

K odstranění nedůvěry přispívá i nová online služba společnosti Eurodražby.cz, kde se od podzimu letošního roku zájemci o koupi nemovitosti v dražbě mohou nejprve s tímto způsobem seznámit, a to jak s průběhem, tak i se všemi jejími náležitostmi. Nutno dodat, že společnost Eurodražby.cz jako jediná v České republice umožňuje sledování dražeb on-line v reálném čase, a to zcela zdarma. „Internet se stal nedílnou součástí všech oblastí našeho života a nevyhýbá se ani dražbám. Proto jsme rozšířili své on-line služby. To, že se může každý podívat, jak dražba probíhá a zná okamžitě výslednou cenu, je pouze důkazem, že veřejné dražby jsou naprosto transparentní. V případě nedobrovolných dražeb, na které se naše společnost specializuje, má navrhovatel veškeré zprávy ihned k dispozici,“ komentoval zavedení nové služby Radim Hasman, předseda představenstva Eurodražby.cz.
Eurodražby.cz jako jediný dražebník v České republice nabízí tuto on-line službu, čímž vychází vstříc všem zájemcům, a potvrzuje tak své vedoucí postavení na trhu, kde se zaměřuje především na nedobrovolné dražby. „Od spuštění této online služby jsme zaznamenaly stovky návštěv a počet lidí, které dražby zajímají se neustále zvyšuje. Je vidět, že zájem o dražby nemovitostí je velký,“ dodal Radim Hasman.