První pohled: nový 55" OLED televizor od LG [CES 2012]

Ilustrační foto

Ilustrační foto

(VIDEO) Absolutní novinkou na CESu je také první OLED televizor, který se letos bude už prodávat. Podívejme se na něj blíže na videu.

Nový OLED televizor, který zde na CESu představila společnost LG, má úhlopříčku 55 palců, Full HD rozlišení a využívá i pasivní 3D, které právě LG propaguje. Tloušťka samotného televizoru je pouze 4 mm, takže je tenčí než telefon, který máte v kapse. Rám televizoru je tak tenký, že vlastně ani není vidět. K dostání má být v druhé polovině roku 2012, oficiální cena zatím není známa, odhaduje se, že bude atakovat 200 tisíc korun.

LG 3D Obrazovka OLED 55“

První dojmy z obrazu jsou opravdu vynikající, jediným záporem snad může být lesklý povrch obrazovky, takže bude náchylnější na odrazy. Ultratenký design ovšem znamená, že konektory pro připojení zdrojů obrazu najdete v externím boxu. Samotná váha televizoru je jen 7,5 kg, což je polovina hmotnosti nejlehčího LED televizoru v této úhlopříčce.

Obrazová kvalita je jedním slovem vynikající, ani při pohledu z většího úhlu se nemění kvalita, úroveň černé je na první pohled fascinující. Při použití pasivních 3D brýlí samozřejmě vertikální rozlišení obrazu pro každé oko klesne na polovinu.

K televizoru se bude dodávat nový Magic Motion ovladač, který nabízí nejen využití jako „ukazovátko, ale nově nabízí i ovládání gestem a hlasem. Jsme samozřejmě zvědavi, jak si povede tento OLED televizor v běžných podmínkách s běžným zdrojem videa, ale na první pohled se televizor povedl jako po obrazové, tak po designové stránce.