Rockaway prý kupuje prodejce zájezdů Invia za skoro dvě miliardy

Portál Invia.cz

Portál Invia.cz Zdroj: Scan webu Invia.cz

Polský fond MCI Management se dohodl na prodeji největšího internetového prodejce dovolených v Česku Invia.cz. Od Poláků jej kupuje investiční skupina Rockaway Capital za 325 milionů zlotých (1,9 miliardy korun). S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal polský deník Puls Biznesu. Transakce by podle něj měla být dokončena v tomto čtvrtletí

MCI se ke zprávě odmítla vyjádřit a společnost Rockaway ji zatím nekomentovala. Český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nedávno uvedl, že tuto transakci začal posuzovat. Rozhodnout o povolení fúze by měl do konce února.

Společnost Rockaway Capital vedle investic v oblasti internetu podporuje začínající technologické firmy. Působí v Praze, San Francisku a brazilském Sao Paulu. Jediným akcionářem firmy je Jakub Havrlant.

Celá skupina Invia loni v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku přeprodala zájezdy a další cestovní služby v hodnotě sedm miliard korun, meziročně o miliardu korun víc. Podle výroční zprávy zisk společnosti Invia.cz připadající vlastníkům v roce 2014 dosáhl 74 milionů korun. Většinovým akcionářem firmy je podle zprávy fond MCI Private Ventures FIZ. Menšinové podíly vlastní Michal Drozd a AMC III (Malta) Limited.