Saurians drží krok s nejlepšími

Paskovští florbalisté se v letošním ročníku pohybují na špici prvoligové tabulky.

Florbalistům oddílu Paskov Saurians se letos v druhé nejvyšší florbalové lize v Česku daří. Po devíti odehraných kolech jim patří druhá příčka. Letošní prvoligový ročník je však nesmírně vyrovnaný. V případě jakéhokoli zaváhání hrozí propad tabulkou o několik míst. „Před sezónou jsme si stanovili cíl umístit se do čtvrtého místa v základní části. To se nám zatím daří plnit. Dosavadními výsledky se však nesmíme nechat ukolébat, protože letošní ročník je obzvlášť vyrovnaný,“ uvádí trenér paskovských florbalistů Libor Hrček.

Úspěchy i zaváhání

Saurians už mají na kontě řadu povedených utkání. „Za zmínku určitě stojí jak historicky první výhra na horké půdě v Kopřivnici, tak i ta v Pelhřimově. Z domácích klání si nejvíce cením vítězství proti Litvínovu, pro který to byla do té doby jediná porážka v základním hracím čase. Kluky bych chtěl pochválit také za sobotní výkon proti tehdejšímu lídrovi soutěže FBŠ Bohemians. Pražany přejeli 9:1,“ stručně shrnul nejcennější výhry Hrček. Nejméně se zatím dařilo svěřencům Libora Hrčka v domácím zápase proti Kladnu. „V tomto střetnutí jsme po deseti minutách hry vedli již 4:1, ale nakonec jsme obdrželi deset branek a odešli poraženi v poměru 7:10,“ smutně konstatuje Hrček.
Paskovští florbalisté nastupují díky širokému kádru k většině střetnutí ve třech formacích. „To je naše obrovská výhoda. Jsme schopni vždy postavit tři vyrovnané řady a ještě máme na lavičce kvalitní náhradníky, kteří jsou připravení naskočit do hry,“ vysvětluje Hrček.

Vracejí se fanoušci

Na prvoligová klání mužů do nafukovací haly v Paskově chodilo vždycky poměrně hodně diváků. Loni se však místním florbalistům nedařilo tak, jak byli fanoušci dříve zvyklí. Proto někteří z nich přestali na zápasy chodit. „Jsem moc rád, že i díky naším dobrým výkonům už řada z nich opět našla cestu zpět do haly. Chtěl bych poděkovat především těm, kteří chodí pravidelně. Vždycky nás v průběhu celého střetnutí vehementně povzbuzují,“ vysekl poklonu paskovským příznivcům Hrček.