Šéf čínské firmy zaplatil 6400 zaměstnancům dovolenou ve Francii

Šéf čínské firmy zaplatil 6400 zaměstnancům dovolenou ve Francii

Šéf čínské firmy zaplatil 6400 zaměstnancům dovolenou ve Francii Zdroj: Profimedia.cz

Šéf čínského koncernu Tiens se rozhodl oslavit 20. výročí založení firmy velkolepě a svým 6400 zaměstnancům zaplatil dovolenou ve Francii.

Miliardář Li Ťin-jüan za rekreaci v luxusních hotelech v Paříži a na Francouzské riviéře zaplatil přes 20 milionů eur (přes půl miliardy Kč). Výlet skončil pochodem po promenádě v Nice, kde tisíce Číňanů vytvořily na počest svého šéfa rekordně dlouhý nápis.

Li Ťin-jüan na dovolenou pozval polovinu všech svých zaměstnanců a dovolenou jim naplánoval do posledního detailu. V Paříži pro ně zamluvil 140 hotelů a zařídil jim prohlídky památek. Vlaky TGV pak Číňané zamířili na Azurové pobřeží, kde se ubytovali ve čtyř a pětihvězdičkových hotelech v Monaku a v Cannes. V pátek pak 147 autobusů zavezlo rekreanty na promenádu v Nice, kde lidé oblečení v modrých a bílých kloboučcích a tričkách vytvořili gigantický nápis „Tiens' dream is Nice in the Cote d'Azur“ (Sen Tiens je Nice na Azurovém pobřeží), který aspiruje na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Šéf čínské firmy zaplatil 6400 zaměstnancům dovolenou ve FranciiŠéf čínské firmy zaplatil 6400 zaměstnancům dovolenou ve Francii | Profimedia.cz

Společnost Tiens vznikla v roce 1995 a podniká v několika odvětvích od biotechnologií a logistiky až po nemovitosti a finance. Působí i v České republice. Její zakladatel je s majetkem v hodnotě přes 1,2 miliardy dolarů podle časopisu Forbes 24. nejbohatším člověkem Číny.