Seznam.cz vybuduje vlastní redakci, chystá zpravodajská videa

Seznam.cz

Seznam.cz Zdroj: Jan Sedlak

Vstupní chodba k recepci jako v Tronovi
Seznam.cz
Plachta na střeše kvůli Google Maps
Ze střechy je vidět sídlo českého Skypu
Na střeše je možné zahrát si stolní fotbálek, pracovat s notebookem, nebo grilovat a poflakovat se
35
Fotogalerie
Internetová jednička Seznam.cz chce vybudovat vlastní redakci. Její základ budou tvořit redakční týmy video portálu Stream.cz a serveru Proženy.cz, kterou Seznam převezme od současného provozovatele. Obsahovým ředitelem bude Pavel Zima, který současně zůstane generálním ředitelem Seznamu. Vyplývá to z informací vedení Seznamu.

Nová obsahová redakce se zaměří na video zpravodajství, kterým hodlá doplnit psaný zpravodajský servis vydavatelství Borgis pro server Novinky.cz. Zpravodajská videa se budou zřejmě od léta objevovat na domovské stránce Seznam.cz. Financovaná budou z reklamy.

„Uvědomujeme si, že kvalitní obsah je základ úspěchu. A protože naším cílem je na domovské stránce nabízet lidem to, co je opravdu zajímá, budeme se obsahu věnovat ještě více než doposud,“ uvedl Zima.

Galerie: Podívejte se, jak vypadají kanceláře Seznamu

Zima buduje redakci

Zimovým úkolem bude podle jeho slov vybudovat schopnou redakci. „Mým úkolem je teď sestavit kvalitní tým a získat pro spolupráci na obsahu zajímavé profesionály. Nezávislost a apolitičnost společnosti Seznam.cz by přitom pro ně měly být tím hlavním lákadlem,“ dodal.

Server Proženy.cz dosud pro Seznam provozovala firma Hanbury Ventures. S tou Seznam ukončí spolupráci a v létě by se redakce serveru měla přestěhovat do jeho centrály na Smíchově.

Navýšení podílu v Právu?

Zima dodal, že v současnosti Seznam nejedná s majitelem Borgisu Zdeňkem Porybným o navýšení podílu ve vydavateli deníku Právo. Seznam v současnosti v Borgisu vlastní třetinový podíl.

Seznam je s ročními tržbami přes tři miliardy korun a návštěvností svých stránek 6,7 milionu uživatelů PC největší tuzemskou internetovou firmou. Vlastníkem firmy je Ivo Lukačovič.