Skanska postaví na Pankráci kancelářskou budovu

Společnost Skanska Property Czech Republic koupila na pražské Pankráci od firmy ECM pozemek i s připraveným projektem.

Postaví zde kancelářskou budovu City Green, která má být v souladu s přísnými ekologickými principy a má být certifikována mezinárodním systémem environmentální certifikace LEED. City Green Court nabídne k pronájmu přibližně 15 tisíc metrů čtverečních kancelářských prostor třídy A. Sedmipodlažní budova, s velkým centrálním atriem, v jejímž suterénu bude parkoviště, by měla být dokončena v prvním pololetí roku 2012.

„Budova bude certifikována podle systému LEED, protože chceme našim zákazníkům nabídnout nezávislé měřítko,“ uvádí Britta Cesar, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic. Podle jejích slov skutečnost, že navzdory ekonomické recesi zahajuje společnost Skanska novou investici, dokládá, že jde o stabilního developera se silnou kapitálovou základnou. Projekt City Green Court navrhlo architektonické studio Richard Meier & Partners z New Yorku ve spolupráci s místním studiem Cuboid Architekti.

Zvláštní pozornost je věnována standardu LEED (Leadership in Energy & Environmental Design). LEED bere v úvahu ekologicky zodpovědný návrh budovy, použití materiálů a zdrojů, úsporu energie, účinnost hospodaření s vodou, omezení emisí CO2, zlepšení kvality vnitřního prostředí i umístění budovy. Tato certifikace poskytuje developerům a provozovatelům budov stručný rámec pro určení a zavedení udržitelných řešení při návrhu, výstavbě, provozu a údržbě budovy. „Budovy za dobu své životnosti vyprodukují v současnosti 40 procent globálních emisí uhlíku, což je víc než například automobilový průmysl. Skanska má řešení, která sníží jejich dopad na klima,“ říká Britta Cesar.