Snapchat vybral od investorů 1,8 miliardy dolarů, odhalil příjmy a počet uživatelů

Snapchat,

Snapchat, Zdroj: Repro theverge.com

Sociální síť Snapchat, která slouží ke sdílení krátkých videí, ohlásila další kolo investic. Služebně mladý startup získal tentokrát 1,8 miliardy dolarů (43 miliad dolarů). Z prezentace pro investory uniklo, že službu využívá na 110 milionů lidí.

Uniklé číslo udává počet uživatelů, kteří jsou aktivní denně. Během posledních třech měsíců dokázali tito uživatelé vygenerovat přibližně 33 milionů dolarů.

Z prezentace navíc vyplynulo, že Snapchat má za cíl dostat se na hranici 250 až 300 milionů příjmů a v příštím roce se pohybovat až v rozmezí půl až jedné miliardy dolarů, jak uvedl TechCrunch.

Denně aktivní uživatelé Snapchatu (v milionech)Denně aktivní uživatelé Snapchatu (v milionech)Denně aktivní uživatelé Snapchatu (v milionech) | Repro TechCrunch.commodře - Severní Amerika, zeleně - Evropa, žlutě - zbytek světa

Snapchat v Česku: přes 300 tisíc uživatelů

V Česku začíná být Snapchat také poměrně populární - už má 300 tisíc uživatelů. Zaznělo to na konferenci Snapujeme, která se populární službě věnovala. V české internetové populaci má Snapchat podíl kolem šesti procent. Avšak v cílové skupině 15 až 24 let, která je na Snapchatu globálně nejsilnější, je tento podíl zhruba 30 procent.

Počet tuzemských uživatelů v této skupině rychle roste - od května 2015 do března 2016 se zdvojnásobil. Jak zaznělo na konferenci, 300 tisíc českých uživatelů tak není definitivní číslo, protože teenageři mladší 15 let nejsou ve statistice zahrnuti.

Marketingový potenciál však čeští obchodníci nemohou využít. Snapchat nabízí aktuálně tři reklamní formáty určené k placené inzerci, žádný z nich ale není v Česku k dispozici.

Yahoo chce zopakovat úspěch s Alibabou, má zájem o Snapchat