Společnost Ahrend si razí cestu na ruský trh

Interiérová společnost Ahrend, zabývající se realizacemi veřejných a komerčních interiérů na klíč, vyvinula a dodala nábytek pro ruskou nemocnici v Krasnodaru. Po zkušenostech s nemocničními projekty v Africe a na Blízkém východě vstupuje také do Ruska.

Ačkoli se společnost Ahrend, spadající do významné holandské skupiny Royal Ahrend NV, zabývá zejména vybavováním kanceláří a recepcí, stále významnější roli hraje i v náročnějších realizacích, jako jsou dodávky pro školy, knihovny nebo nemocnice. Zatím poslední významnou zakázkou pro medicínský průmysl byla realizace interiérů pro krajskou nemocnici v jihoruském Krasnodaru, pro kterou vyvinul Ahrend ve spolupráci s generálním dodavatelem, rakouskou společností Vamed Engineering, řadu speciálních produktů. Na vývoji nemocničního nábytku se Ahrend podílel také se sesterskou společností TECHO, která v České republice disponuje silným výrobním zázemím.

#####Musely se splnit přísné požadavky

„S vybavením nemocnic takzvaně na klíč má náš generální partner dlouholeté zkušenosti a toho jsme také využili při vývoji nového typu nábytku. Medicínský nábytek byl pro nás do jisté míry novum. Protože musí splňovat řadu přísných hygienických norem, museli jsme tomu přizpůsobit jeho konstrukci i materiál,“ říká o ruské nemocniční anabázi Jan Petrák, ředitel Ahrendu pro střední a východní Evropu, Blízký východ a Afriku. Postupně byly vybaveny vstupní prostory nemocnice, laboratoře, přípravné místnosti pro operační sály, ale také odpočinkové místnosti pro personál. Na specifickém ruském trhu jde o první nemocniční zakázku Ahrendu.