Šrámek: Na ruce máme mečbol

Volejbalisté Brownhouse Kladno prohráli v pátém duelu finále s Duklou Liberec. Další mečbol mají na domácí palubovce dnes.

Za stavu 1:1 se extraligové finále vrátilo o minulém víkendu do vyprodané kladenské haly.
Kladno v prvním setu prohrávalo 19:21, ale v závěru proměnili domácí hráče Dukly v přihlížející sochy. Zahráli po sobě šest vítězných míčů. „V koncovkách setů, které jsou rozhodující, jsme byli sebevědomější. Asi už to není náhoda,“ říká univerzál Jan Svoboda, supernova finále.
Ve druhé sadě Liberec Kladno přehrál, ale třetí set byl zase o něčem jiném. Brownhouse dobře četl hru soupeře, servíroval za body a dával míče tvrdě na zem. „Chytili jsme začátek setu a už jsme je k ničemu nepustili,“ poznamenal blokař Martin Šrámek.

Ukončí dnes volejbalisté sérii?

Jenže Dukla srovnala na 2:2 a hrál se tie-break do 15 bodů. A hráči Kladna do něj vletěli. „Hned v úvodu setu se nám povedlo čtyři pět bodových bloků. To soupeři strašně uškodilo a nám pomohlo. Tahali jsme se s nimi více než dvě hodiny a nejednou po sobě přišly ty vítězné bloky. To je zahubilo,“ hledal příčiny vítězství Šrámek. „Máme lepší psychiku, lepší hlavy, víc si věříme,“ připojil se Svoboda. Trenér Jindřich Licek zářil: „Vyhrát 3:2 je lepší než jednoznačný zápas. Mělo to adrenalin, napětí.“ Martin Šrámek varoval: „Pozor, ještě se to může zlomit. Ale stejně máme doma na ruce mečbol.“
Kladno v úterý Liberci podlehlo 0:3, přesto může dnes od šesti hodin večer doma celou finálovou sérii ukončit a po pěti letech získat titul.