Srpnový Brutal Assault v Josefově nabídne přes sto kapel

Brutal Assault

Brutal Assault Zdroj: Brutalassault.cz

Festival Brutal Assault, který se od 10. do 13. srpna uskuteční v pevnostním areálu v Josefově na Náchodsku, nabídne vyznavačům metalu více než sto kapel. ČTK o tom informoval Radek Pavlovič z pořádající agentury.

Festival podle pořadatelů nesází na několik hlavních hvězd, ale nabízí vyrovnaný program. „Chceme, aby si každý návštěvník mohl užít co největší množství svých oblíbenců,“ uvedl za organizátory Tomáš Fiala. Na letošním Brutal Assaultu vystoupí například polská black metalová skupina Behemoth, či japonská post rocková formace Mono. V pevnosti zahrají také američtí Parkway Drive či Ministry. Kompletní program je možné najít na www.brutalassault.cz.

Loňský dvacátý ročník festivalu měl rekordní návštěvnost. Do areálu dorazilo na 18 tisíc lidí, zhruba 70 procent z nich byli fanoušci ze zahraničí. Pořadatelé počítají s tím, že by počet návštěvníkům mohl ještě stoupnout. „Festival má své dlouholeté příznivce, kteří se nerozhodují podle aktuálních účinkujících, ale přijíždějí za atmosférou. Jsme rádi, že jich je každý rok o něco víc,“ uvedl Fiala.

Festival nabízí účastníkům každý rok novinky, například letos mohli fanoušci metalu během roku pomáhat s rekonstrukcí areálu pevnosti.