Stává se z Prahy bašta bitcoinu? Proběhne v ní velká konference věnovaná kryptoměnám

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: reuters

V českém hlavním městě brzy proběhne Blockchain & Bitcoin Conference Prague, událost věnovaná rozvoji kryptoměn a technologii blockchain. Účastníci konference se setkají s příznivci decentralizované ekonomiky, úspěšnými blockchain vývojáři a podnikateli a dostanou možnost navštívit výstavu průmyslového zařízení. Akce se koná 19. května. 

Praha je podle organizátorů akce, eventové společnosti Smile-Expo, jedno z nejdůležitějších středisek bitcoinu v Evropě. Ve městě je téměř sto podniků akceptujících platby bitcoiny. Jejich zaměstnanci navíc často dostávají platy výhradně v bitcoinech, a proto mají zájem na získávání nových zákazníků.

Kdo disponuje bitcoiny, může v Praze zajít na oběd, ubytovat se v hotelu nebo zaplatit za studium nebo jiné služby. Trendu napomáhá také skutečnost, že zavádění bezkontaktních čipů (mimo jiné také pro uskutečnění plateb v bitcoinech) je mezi občany České republiky stále populárnější.

Tyto a další otázky se budou projednávat na řečené konferenci. Mezi její další témata patří rozvoj kryptoměn, uplatnění blockchainu ve státní správě, rozvoj fintech odvětví a legislativní otázky. Kromě toho se účastníci budou zabývat již fungujícími projekty, a to od návrhu až do uvedení na trh a zpeněžení. Dorazí více než desítka zástupců blockchainových startupů z celého světa - jde například o společnosti Bitwage, MyBit.io či SolarChange.