Štěrkovna: bahno, ale parádní muzika

Rockový festival Štěrkovnu Open Music potrápil déšť. Přesto se do Hlučína sjely stovky lidí.

Pořádná porce muziky i sportu čekala poslední dva červencové dny na návštěvníky hlučínského jezera. Sport vzal kvůli dešti za své, hudbu si fanoušci užili. Organizátoři letos vsadili na české i slovenské hvězdy a v Hlučíně zpívala Anna K., Chinaski, IMT Smile či Olympic.
„Jsem nadšená. Anna K. byla úžasná a Švihadlo nezapomenutelné. Loni jsme se sice i koupali, ale ani déšť nás letos neodradil,“ řekla jedna z návštěvnic Linda Peterová.
A v Hlučíně se letos líbilo i muzikantům. Kytarista Roman Helcl hrál na Štěrkovně už potřetí. S vlastní kapelou November 2nd, s Američankou Janet Robin a letos doprovázel Annu K. „Festival je každý rok lepší, je to podle mě jeden z nejlepších festivalů u nás. Pro muzikanty mají vždycky perfektní zázemí,“ pochvaloval si Helcl.
Déšť a kaluže s všudypřítomným bahnem však znemožnily připravený fotbalový i volejbalový turnaj a další doprovodný program. „Zůstaly jen vodní lyže. Je to škoda, ale i tak se festival vydařil a přišly stovky lidí,“ zhodnotil jeden z organizátorů Petr Breitkopf.