Steve Jobs získá im memoriam cenu Grammy za celoživotní přínos hudbě

Steve Jobs, Apple

Steve Jobs, Apple

Steve Jobs získá ocenění Grammy im memoriam. Akademie se totiž rozhodla ocenit i osobnosti, které přispěly k rozvoji hudebního průmyslu. Je nepopiratelné, že právě Steve Jobs měl na tuto oblast obrovský vliv. S informací přišel server The next web.

Změnit hudební průmysl se Jobsovi podařilo díky iPodu a iTunes music storu, a to během pouhých několika let. Podle The next web byl Jobs velkým milovníkem hudby a přátelil se s mnoha umělci, jako například s Bobem Dylanem. „To jak jsou řešeny hudební produkty společnosti Apple dokázalo tuto lásku,“ píše se na webu.

iPod se na trhu objevil před deseti lety a stal nejprodávanější značkou přenosných přehrávačů. Prvenství sebral i do té doby neúspěšnějšímu Walkmanu od Sony. Přestože byly první iPody funkčně poměrně omezené, uspěly díky jednoduchému ovládání a designu. Později „otevřený“ iTunes pak úspěch Applu pouze potvrdil.

Cenu za celoživotní přínos hudbě obdrží i Allman Brothers Band, Glen Campbell, Antonio Carlos Jobim, George Jones, the Memphis Horns, Diana Rossová a Gil Scott-Heron.

Slavnostní ocenění těchto významných umělců proběhne 11. února, den před oficiálním předávacím ceremoniálem v Los Angeles.