Tipy na víkend: Praha bude týden patřit uměleckým projektům

4+4 dny v pohybu

4+4 dny v pohybu

Od tohoto pátku až do soboty 3. listopadu proběhne na různých místech v Praze 17. ročník mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu. Devět dnů plných kulturního adrenalinu nabídne divákům inovativní, progresivní a často provokující umělecké projekty – divadelní a taneční představení, happeningy, výstavy, instalace, projekce i videoart.

Všechny mají jedno společné: vytrhnou návštěvníky z proudu všedního dne a přiblíží je k tomu, co se děje zajímavého a aktuálního v současné době jak ve světě, tak i u nás.

za zábavou

V Malostranské Besedě se v sobotu uskuteční party, která ukáže podívanou, jež otevírala premiéry hollywoodských kasovních trháků. Do České republiky jej přiváží mistr v plastickém líčení Vlad Taupesh. Špičkový maskér vychoval desítky make-up artistů, kteří našli uplatnění ve filmové branži po celém světě. Taupesh spolupracoval na více než 50 celovečerních filmech. Namátkově například Letopisy Narnie, Solomon Kane, Kletba bratří Grimmů, Hellraiser nebo Hellboy. V současné době je Vlad předním odborníkem na speciální líčení Barrandovských ateliérů.

za pohybem

Koupaliště v Hukvaldech bude v sobotu startem a cílem 31. ročník turistického pochodu „Po zarostlém chodníčku“. Start v 9.30 hodin je společný, akce je bez startovného. Patnáctikilometrová trasa vede proti směru stejnojmenného jarního pochodu – z koupaliště na Babí horu, přes vrch Kubánkov, Kozlovice - skanzen Na mlýně (kontrolní místo a možnost občerstvení), Měrkovice - obora, hrad Hukvaldy, odtud zpět do místa startu. Konec akce bude v 15.30.