Tipy na víkend: V Boskovicích proběhne kovbojské mistrovství Evropy

Westernový styl, ilustrační foto

Westernový styl, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Western Arts Club a Western Park Boskovice pořádají o nadcházejícím víkendu Westernové mistrovství Evropy v disciplínách ovládání dlouhého biče, lasa, revolveru, nože a tomahavku. Akce slibuje zajímavý doprovodný program. Vstupné pro děti je 15 korun (na oba dny 30 korun), dospělí návštěvníci zaplatí 50 korun respektive 100 korun na oba dny. Vstupné zahrnuje i sobotní večerní program.

za kulturou

Moc, manipulace a šílenství. Takové téma nese 13. ročník Queer (označení pro příslušníka sexuální menšiny) filmového festivalu Mezipatra, který začal ve čtvrtek v Praze, kde bude probíhat až do středy 14. listopadu. Od 16. do 22. listopadu pak festival obsadí Brno. Diváci v obou městech se mohou těšit na to nejlepší z queer kinematografie. 13. ročník queer filmového festivalu Mezipater doplní i bohatý doprovodný program plný přednášek, debat, hudebních vystoupení i speciálních parties. Zahajovací film Cloudburst navíc přijede osobně uvést scenárista a režisér Thom Fitgerald.

za pohybem

Chotěšovský odbor Klubu českých turistů pořádá v sobotu 10. listopadu 2012 12. ročník Podzimního pochodu. Podobně jako loni povedou obě trasy přes Dvůr Gigant, kde bude kontrola s občerstvením. Obě trasy jsou oproti loňsku pozměněny. Start i cíl je u Restaurace pod Klášterem v Chotěšově u Stoda, startuje se v rozpětí od 7.30 do 10 hodin, do cíle je třeba dorazit do 16 hodin. Délka tras je 15 a 23 kilometrů, organizátoři účastníkům doporučují, aby se vybavili mapou KČT č. 31 „Plzeňsko“.