Trend v estetické chirurgii: „cvaly“ změněné ve „svaly“

Ženské poprsí, ilustrační foto

Ženské poprsí, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Čeští tlouštíci, kteří chtějí své tukové polštáře přes noc proměnit na „svalstvo“, mají stále více příležitostí tak učinit. Například za necelých padesát tisíc korun slibuje modelaci postavy, takzvaný liposculpturing, také jedno z tuzemských klinických center Iscare. Dodělání a „dostavění“ svalnatého vzhledu z vlastní při zákroku odebrané tukové tkáně pak vyjde na necelých sto tisíc.

„Podstatou liposculpturingu je odebrání přebytečného tuku z vybraných tělesných partií. Získaný tuk může být následně využit k vytvarování nebo zvětšení jiných částí těla,“ uvedla primářka Centra plastické chirurgie Iscare Věra Šatánková.

Uberte vzadu dole a přidejte to dopředu nahoru...

Metodu podle ní ve světě využívají hlavně muži, kteří si nechávají odsát tuk z břišních partií, a pak si na nich vytvořit takzvaný six pack, česky známý jako „pekáč“ svalů. Ženy si nejčastěji volí odsátí tuku ze sedacích partií a jeho následné využití pro zvětšení ňader až o jednu velikost. Zákrok ultrazvukovým přístrojem Vaser Lipo zpravidla vyžaduje jednodenní hospitalizaci, v pooperačním období není provázeno krevními výrony a otoky.

Ženské poprsí, ilustrační fotoŽenské poprsí, ilustrační foto | Profimedia.czŽeny si nejčastěji volí odsátí tuku ze sedacích partií a jeho následné využití pro zvětšení ňader až o jednu velikost. Ilustrační foto

To, že tvarování těla pomocí tuku takzvaně „frčí“, potvrdil i doktor Ján Pilka z kliniky Asklepion. Podle něj je tento zákrok dokonce jednou z nejčastějších operací v Asklepionu. Podle něj je však ultrazvuková liposukce jen jedním z vývojových kroků přístupu k odsávání tuků z těla a následné práce s nimi. Důvodem pro širší zavádění ultrazvukové či laserové liposukce je podle Pilky fakt, že „jak ultrazvuk, tak laser již překonalo využití radiofrekvenční liposukce Bodylite, což způsobilo pokles pořizovacích nákladů na starší typy některých přístrojů.“ Cena liposukce za pomoci radiofrekvence BodyTite podle něj přitom začíná už na třiceti tisícovkách.