Tři mladí, bohatí a vytížení Číňané hledají nevěstu pomocí billboardu

Mladí, bohatí a zaneprázdnění Číňané hledají lásku pomocí billboardu

Mladí, bohatí a zaneprázdnění Číňané hledají lásku pomocí billboardu Zdroj: Profimedia.cz

Tři mladí svobodní Číňané, kteří kvůli pracovnímu zaneprázdnění nemají čas na to, aby si vybírali životní družky běžnými způsoby, hledají lásku pomocí billboardu. Pragmatismus v Číně vede tedy nad romantikou jasně na body. Pravou lásku vám tu pomůže najít agentura, avšak za nemalé peníze.

Internetová verze The Daily Telegraph píše o třicetiletém Kao Wej-lunovi, který vede čínskou internetovou firmu a se svými dvěma kamarády se teď ze šestimetrové výšky usmívá na ženy procházející po jedné ulici v Pekingu. Případné zájemkyně si hned mohou opsat jejich telefonní čísla a dozvědět se něco o požadavcích mladých pánů ohledně budoucí partnerky. Každého z nich tento pokus o seznámení vyjde na 50 tisíc jüanů měsíčně (156 740 korun).

„Nemám čas hledat vhodnou dívku kvůli práci a kvůli tomu, že výběr je omezený,“ vysvětlil Kao, proč se rozhodl nechat se vyfotit na billboard. Zatím mu prý neustále volají osamělé ženy, které touží po přátelství, a paní, které by s ním chtěly dát dohromady některou z příbuzných. Kao ale řekl, že se mu ozvala i stará láska ze školy.

Bohatí Číňané, kteří se snaží skloubit kariéru a milostný život, jsou stále častěji ochotní vrhat se do extrémů. Seznamovací agentura jménem Diamond Bachelor (Diamantový starý mládenec) tvrdí, že jeden z jejích klientů si najal 500 profesionálních dohazovačů, psychologů a stylistů, aby pročesali devět čínských měst a pomohli mu najít tu pravou. Šanghajská seznamka si za své služby účtuje nejméně v přepočtu 3,1 milionu korun a tento klient dostal účet na sedminásobnou částku.