Tvář Volva se mění, když se ohlíží zpět

Volvo Concept Coupé

Volvo Concept Coupé Zdroj: Volvo

Volvo Concept Coupé
Volvo Concept Coupé
Volvo Concept Coupé
Volvo Concept Coupé
Volvo Concept Coupé
5
Fotogalerie
Volvo Concept Coupé je oficiálně venku, automobilka vypustila do světa téměř 70 fotografií a video. Nová studie odkazuje do historie na model P1800 a především na ní automobilka prezentuje nový designový směr, jakým se bude dále ubírat. Dobrou zprávou budiž fakt, že Concept Coupé nemá být žádnou nereálnou záležitostí pouze na upoutání pozornosti, ale poměrně reálným automobilem.

Nová švédská studie stojí na platformě SPA. Ta poslouží v budoucnu jako základ celé řady nových modelů a kromě jiného její vývoj už dopředu počítal s přítomností hybridních pohonů (stejně jako u Range Roveru a Range Roveru Sport). Concept Coupé je první ze tří studií, na jejichž konci nebude stát nic jiného, než nová generace dlouho očekávaného SUV XC90. Tento model by měl spustit modelovou ofenzívu a opravdovou proměnu švédské automobilky.

Pokud vás zajímá použitá motorizace, pak překvapení nečekejte. Volvo Concept Coupé je hybrid, respektive plug-in hybrid. Automobilka plánuje použití elektromotorů k vytvoření nejvýkonnějších variant odvozených od nových čtyřválců řady Drive-E, přičemž jejich konečný výkon má sahat až na takové úrovně, kde aktuálně najdeme osmiválce.

Concept Coupé používá kombinaci dvoulitrového motoru s přímým vstřikem paliva a systémem přeplňování pracujícím jak s kompresorem, tak s turbodmychadlem. Na zadní nápravě je umístěn elektromotor. Přesná čísla Volvo neudává, celkový výkon systému se ale má pohybovat kolem hodnot 400 koní a 600 Nm. Světová premiéra samozřejmě proběhne ve Frankfurtu.

AutoRevue.