Twitteru rostly tržby nejpomaleji za tři roky, má potíže se silnou konkurencí

twitter

twitter Zdroj: ctk

Tržby americké internetové společnosti Twitter se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 milionů dolarů (14,8 miliardy korun), a zaznamenaly tak nejmenší nárůst od vstupu této společnosti na burzu před téměř třemi lety. V noci na dnešek to oznámila firma, která se potýká s intenzivnější konkurencí ze strany rychle rostoucích rivalů, jako jsou služby Snapchat a Instagram.

Twitter ale za tři měsíce do konce června snížil čistou ztrátu, která klesla na 107,2 milionu dolarů ze 136,7 milionu dolarů před rokem. Po očištění o mimořádné položky firma vydělala 13 centů na akcii. Trh počítal se ziskem deset centů na akcii.

Společnost také oznámila, že průměrný počet aktivních uživatelů jí ve druhém kvartále vzrostl na 313 milionů ze 310 milionů v prvním čtvrtletí.

Vývoj akcií TwitteruGraphical visualization of market data.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. Na newyorskou akciovou burzu firma vstoupila v roce 2013.

Společnost v poslední době pracuje na tom, aby lépe definovala svoji roli na poli sociálních médií. „Jsme místem pro zprávy a komentáře ke společenských otázkám,“ uvedl podle agentury Reuters spoluzakladatel a generální ředitel Twitteru Jack Dorsey.