Tygři proti Medvědům. Duel roku

Už jen několik týdnů zbývá do senzačního utkání. V Tipsport Aréně se Bílým Tygrům postaví tým z NHL, Boston Bruins.

Na vítězství ve Stanley Cupu čekají už třicet let a jejich historie je slavnější než přítomnost. Přesto se nedá říct, že se do Liberce chystá béčkový tým.
Naopak. Až na začátku října vyjedou na led liberecké Tipsport Arény slavní Boston Bruins, diváci uvidí na ledě hokejové mistry světa, olympijské vítěze i sběratele dalších trofejí a rekordů. Sedmička představuje největší hvězdy bostonských Medvědů.
„S tímhle týmem budete hrát desetkrát, ale jen jednou ho můžete porazit. Ne nadarmo hrají hráči Bostonu NHL, kvalita této soutěže je s českou ligou nesrovnatelná,“ prohlásil na účet Boston Bruins Petr Syrovátko, prezident HC Bílí Tygři Liberec.
Ke smůle českých fandů přiveze Boston do Liberce jen jediného Čecha, útočníka Davida Krejčího. Ještě na jaře oblékal zlatočerný bostonský dres i Vladimír Sobotka, klub ho ale na konci června vyměnil do Saint Louis Blues.
Krejčí je jedním hned z celé řady hráčů, kteří si zahráli i na olympijských hrách. Letos ve Vancouveru patřil mezi nejlepší české hráče, reprezentace ale vypadla už ve čtvrtfinále. Patrice Bergeron, další z hvězdných jmen Bostonu, to s Kanadou v domácím Vancouveru dotáhl až ke zlatu.
Ve Vancouveru se představil i bostonský obránce Dennis Seidenberg, reprezentant Německa. A nechyběl tam ani obránce s výškou basketbalisty, Slovák Zdeno Chára.
On jako kapitán je symbolem mezinárodního charakteru Medvědů. Je to americký tým, ale drtivou většinu mužstva tvoří Kanaďané a v bráně stojí Fin.

Trapný konec sezony

Boston má za sebou zvláštní sezonu. Letos na jaře měl parádně našlápnuto do finále Východní konference, mezi nejlepší čtyři týmy NHL. V duelu s Philadelphií Flyers vedl dokonce už 3:0 na zápasy, pak ovšem prohospodařil nejen vedení v sérii, ale ztrapnil se i v rozhodujícím sedmém zápasu, ve kterém vedl také 3:0, a stejně prohrál.
„Tohle fiasko si borci z Bostonu budou pamatovat do konce života,“ psaly na konci série noviny ve Spojených státech. Kdo ví, co borci předvedou 5. října v Liberci, až na ně za-útočí „bílé peklo“.