Útočník Evertonu Naismith koupil lístky pro nezaměstnané fanoušky

Steven Naismith

Steven Naismith Zdroj: Profimedia.cz

Útočník Evertonu Steven Naismith ukázal, jak moc mu záleží na fanoušcích. Skotský fotbalový reprezentant nakoupil vstupenky na domácí zápasy liverpoolského klubu v anglické lize a rozdá je nezaměstnaným příznivcům.

„Pocházím z Ayrshiru na západě Skotska a strávil jsem velkou část života v Glasgowě, tedy městě, které kdysi sužovala velká nezaměstnanost. Liverpool má podobnou historii. Je tam hodně nezaměstnaných, kteří se usilovně snaží najít práci a možná si nemohou dovolit koupit lístek,“ řekl Naismith novinářům.

„Tímto malým gestem bych rád lidem pomohl v jejich situaci, aby si při našich ligových zápasech užili den ve společnosti. Doufám, že to řadě z nich přinese alespoň trochu radosti,“ uvedl sedmadvacetiletý hráč, jenž do Evertonu přišel před dvěma lety z Glasgow Rangers.

Nezveřejněný počet vstupenek nechá distribuovat po různých pracovních centrech v Liverpoolu. „Každý týden bude vybráno několik lidí, kteří jsou ne vlastní vinou bez práce, tvrdě hledají nové zaměstnání a užili by si fotbal v Premier League,“ dodal Naismith.

Charita mu není cizí, protože pomáhá v centrech pro bezdomovce v Liverpoolu a Glasgowě. V největším skotském městě rovněž spustil projekt, který lidem po těžkých zraněních usnadňuje návrat do zaměstnání. Je také ambasadorem skotské nadace pro dyslexii.