Uxová? Devítiletý triatlonový talent

Mladičká Aneta Uxová z Berouna poráží řadu soupeřek v náročném triatlonu.

Teprve devítiletá členka TJ Lokomotiva Beroun Aneta Uxová nechává za sebou dívky i při mezinárodních triatlonových závodech.

Nevadilo ani vedro

Naposledy uspěla začátkem měsíce v německém Ambergu, kde se uskutečnil mezinárodní závod v triatlonu. V tropickém vedru a silné konkurenci vybojovala druhé místo. V závodě, který tvořilo 100 metrů plavání, 3000 metrů cyklistiky a běh na 400 metrů dosáhla výborného času 15:09 minuty. Rychlejší byla jen vítězná Němka Amelie Kellermeierová. Uxová začínala s během, ale časem se z ní stala triatlonistka. Přidala ještě jízdu na kole a plavání. „Od malička mě bavilo sportovat. Závodně běhám, teď jezdím i na kole a trénuji plavání v bazénu,“ řekla Uxová, která vhodně spojila svoje dovednosti.

Začalo to v Kitzbuhlu

Před dvěma lety jela poprvé zkusit jeden z nejtěžších sportů do zahraničí. V kategorii šesti až sedmiletých dívek se zúčastnila v Kitzbühlu triatlonového světového poháru a skončila na třetím místě.
Zrodil se velký talent a od té doby s rodinou objíždí domácí i světové soutěže. Letos má Uxová za sebou už čtyři velké podniky. V Prachaticích a Kulmbachu byla první, v Hofu čtvrtá a o druhém místě v Ambergu už byla řeč