V Číně mají nový trik. Staví pravé iPhony z falešných součástek

Akcie Applu reagovaly na chladné přijetí telefonu iPhone 5 v Číně. Předchozí model 4S vítali Číňané dlouhými frontami

Akcie Applu reagovaly na chladné přijetí telefonu iPhone 5 v Číně. Předchozí model 4S vítali Číňané dlouhými frontami Zdroj: ctk

Falešný iPhone za dva tisíce z Číny už nikoho nedojme. Co na tom, že je o půlku větší, než originál a místo příkladně plynulého iOS na něm běží podivně upravený Android? Teď ale čínští „experti“ přišli na nový trik, jak se dostat k penězům – s pomocí falešných dílů a záruční politiky Applu se dostávají k pravým dílům a skládají z nich pravé iPhony.

Pětice zaměstnanců obchodu s elektronikou v čínském Wenzhou se stará o prodej a servis přístrojů značky Apple. Obstarali si díl, který vypadá jako základní deska iPhonu 4S a začali jej posílat do Applu jako nefunkční díl na výměnu. Apple jim v rámci záruky poslal pravou a funkční základní desku, pak už jen stačilo přikoupit běžně dostupné náhradní díly a zkompletovat nový iPhone 4S. Po zdárném prodeji vycházel zisk po přepočtu asi na 3 100 korun za kus.

To je slušný přivýdělek, co říkáte? Ale jak to tak bývá, s jídlem roste chuť. Když podvodníci zjistili, že jejich trik funguje, začali na reklamaci vracet čím dál více falešných dílů, čehož si v Applu pochopitelně všimli a celou záležitost zarazili. Aférka trvala pouhý měsíc a skončila zatčením celé pětice.

Zdroj: Mobilmania.cz