V papírové poště brzo čekejte pohlednice z Facebooku

facebook

facebook Zdroj: CTK

Po nedávno ohlášeném spuštění hry Bingo ve Velké Británii o peníze, nyní Facebook testuje s omezenou skupinou uživatelů novou službu. Díky ní lze proměnit digitální fotografie ze sociální sítě v trvalou vzpomínku. Služba totiž umožní zasílat přátelům fotografie jako skutečné pohlednice z papíru.

Není tajemstvím, že největší internetová sociální síť Facebook hledá mezery, jak navýšit své příjmy. V současné době tvoří 80 procent tržeb sítě reklama. A zisky společnosti nejsou vzhledem k její odhadované hodnotě nijak přesvědčivé. Facebook se proto rozhlíží i po jiných zdrojích příjmů.

Při vývoji novinky sáhnul Facebook po osvědčené firmě Sincerely, která má s podobnou službou dostatek zkušeností. Vyvinula totiž již pro konkurenci mobilní aplikaci Postagram, jež funguje na podobném principu změny digitálních fotek v papírové vzpomínky.

Výrazným omezením služby je to, že uživatel smí odesílat pouze fotografie vlastní, nebo fotografie člověka, kterému se chystá pohlednici poslat. Uživatel tak jen vybere obrázek, napíše vzkaz a zaplatí. Pokud vám chybí poštovní kontakt na adresáta, není nic ztraceno. Facebook se na adresu příjemce sám dotáže.

Pokud vás zajímá cena, musíme vás zklamat. Ta totiž oficiálně nebyla oznámena. Cena ostatně patří k důvodům, proč se Facebook do testování aplikace pustil. Společnost se snaží odhadnout její optimální výši. Vodítkem k odhadu částky, kterou uživatelé zaplatí, by ale mohl být fakt, že podobné řešení od společnosti Instagram stojí uživatele 99 centů (zhruba 20 korun).