V pokeru vítězí hlavně mozek

Petr Baklík z Opavy se za jediný rok vypracoval mezi nejlepší hráče pokeru.

Karetní hra poker si v poslední době našla příznivce ve všech věkových skupinách. V opavském Poker clubu Petra Baklíka, vítěze turnaje České pokerové tour, našly zázemí už dvě stovky hráčů.

Co pro vás poker znamená. Je to zábava nebo vydělávání peněz? Je to hra o peníze, při které se hodně bavím.

Máte ambici se živit čistě pokerem? Ambice živit se výhradně pokerem určitě mám, je to ale ještě otázka několika let a může z toho sejít.

Vyzkoušel jste si už zahraniční turnaj? Zahraniční turnaj jsem si vyzkoušel prozatím pouze v Bratislavě. Letos v létě ale plánuji několik turnajů v Barceloně.

Jaká je vaše silná stránka při hře? Hraji poker asi rok a půl a moje hra je založena především na schopnosti odhadnout soupeřovy karty. Toho pak při své hře využívám.

Mnoho lidí si poker spojuje s casinem, hazardem, závislostí a podobně. Setkáváte se často s takovými předsudky? Ano a je to vcelku pochopitelné. Přeci jen poker se hraje o peníze a jako viditelný nástroj jsou karty. Nezasvěcení si navíc myslí, že je to vše jen o náhodě a štěstí. Ti, kteří však pokeru rozumí, vědí, že tím pravým nástrojem ke hře nejsou karty, ale mozek.

Jak důležitá je psychologie? V pokeru platí, že čím lepší hráč jste, tím méně štěstí při hře potřebujete. Dobrý hráč velice brzy zjistí, jak který soupeř u stolu hraje a jakou hru proti kterému zvolit. To je asi základní kámen celé hry.

Proč podle vás zažívá poker zrovna v této době takový rozmach? Pravidla pokeru jsou velmi snadná a pochopíte je za pět minut. Když navíc bude mít člověk velké štěstí, může klidně hned napoprvé vyhrát turnaj. Obrovskou zásluhu ale na tak masivním rozšíření má internet.