V pondělí začíná v Praze svátek vína: Prague Wine Week

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7/Petr Topic

Od pondělí 21. až do neděle 27. ledna proběhne v Praze pátý ročník festivalu vína Prague Wine Week. Pražské restaurace, vinné bary a vinotéky budou po celý týden nabízet menu s víny a ochutnávky vín za pevnou cenu.

Festival zahájí v pondělí od 14 do 20 hodin Galadegustace medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy v hotelu Crowne Plaza Prague, na níž bude k ochutnání více než 450 vín z celého světa, osobně prezentovaných vinaři. Za tisíc korun, což je cena vstupenky, se nabízí možnost ochutnat vzorky podle osobního vkusu a chuti.

Principem festivalu jsou opět úspěšné „Wine & Food tandemy“. Vinařství a dovozci, kteří získali medaile v největší české soutěži vín, Prague Wine Trophy, se spojí s vybranými restauracemi, vinnými bary a vinotékami, a nabídnou menu s víny a ochutnávky vín za pevnou cenu.

Prague Wine WeekPrague Wine Week | Prague Wine Week

Menu za necelých pět set

Tříchodové menu se třemi víny stojí 450 korun, degustace tří až pěti vín s malým občerstvením ve vinném baru 250 korun a degustace tří až pěti vín ve vinotéce 150 korun. Například Restaurant Bar Bílkova 13 ve svých prostorách nabídne „tandemy“ hned dva. S dovozcem La Caoba připraví tříchodové menu, zkombinované s burgundskými, španělskými a argentinskými víny. S ryzlinky i červenými víny moravského vinařství Spielberg se bude snoubit další degustační menu, nabízené touto restaurací.

Vína moravského vinařství Gotberg se budou podávat k menu v restauraci Red Pif. Vína z německé Mosely, Španělska a portugalskou Madeiru od dovozce Wine World zkombinovala s degustačním menu Restaurace U Wébrů. Bistro Bohemia vytvořilo tandem s rakouským vinařstvím Hiedler, dováženým společností rakouska-vina.com. Family Hotel Okoř připraví společně s dovozcem Wine´Z italské menu. Vinograf bar & blog vás zve na degustaci vín vinařství Krásná hora. Toto je tedy jen výběr z jedenácti restaurací, vinných barů a vinoték, které se do festivalu zapojily.