V Praze si objednáte taxi z Apple Watch, Modrý anděl připravuje aplikaci

Apple Watch

Apple Watch Zdroj: CTK

Apple jde se svými Watch proti trendu jednoduchosti, o kterou se snaží konkurenční chytré hodinky, a tak si ze zápěstí můžete koupit třeba letenku. Zní to jako něco, co je možné jen na tiskové konferenci Apple? Ne tak docela, v Praze budete moct začátkem června vyzkoušet něco podobného – pár dotyky na zápěstí objednat taxi.

Taxislužba Modrý anděl vydá aplikaci pro Apple Watch, která přesně to umí. Požaduje v podstatě jen jedinou informaci – volbu požadované služby – standardní taxík, luxusnější business třídu, odvoz z/na letiště, případně odvoz vlastním autem.

U každé ikony se ihned zobrazí čas přistavení nejbližšího vozu. Jestliže není k dispozici dostatečně přesná informace o lokalizaci uživatele, stačí do hodinek nadiktovat adresu či jméno podniku. Pak můžete průběžně sledovat polohu taxíku, případně a jedním dotekem objednávku zase zrušit.

Aplikace pro Apple Watch doplní aplikaci pro Apple iOSAplikace pro Apple Watch doplní aplikaci pro Apple iOS | mobilmaniaAplikace pro Apple Watch doplní aplikaci pro Apple iOS. Existuje také verze pro Android, která také podporuje hodinky – tentokrát na platformě Android Wear