Vajgar se trápí, nevyhrává

Hokejistům Jindřichova Hradce se nedaří. Jak zastavit výsledkovou a herní krizi?

Po sedmi odehraných kolech druhé ligy se hokejisté Vajgaru Jindřichův Hradec radovali z výhry pouze dvakrát. Minulý týden prohráli doma s Kolínem a venku i v Trutnově. Přitom si funkcionáři a fanoušci slibovali od kádru nabitého zkušenými hráči víc.
„Nejzkušenější hráči to chtěli strhnout na sebe,“ naráží výkonný ředitel klubu František Dvořák na hokejisty protřelé extraligou a zahraničními štacemi. Ale Jakub Kraus, Pavel Bláha a Petr Šachl v Hradci už ukončili angažmá. Šachl odešel do Košic, Bláha do třetí rakouské ligy a Kraus si dal na nějaký čas od hokeje pauzu.

Navíc se v zápase na Kobře zranil gólman Lukáš Melišík. Po utkání zůstal v pražské nemocnici s pohmožděnou krční páteří a otokem na míše. V pátek byl s omezenou hybností převezen do Hradce.
Čtyři hráči z kádru vypadli. Kdo je nahradí? „Přiletěli dva útočníci z Ruska. Uvidíme, jestli u nás zůstanou. Ale nebude nečinně vyčkávat. Mužstvo musí dostat nějaký impuls. Možná dojde i k hráčským výměnám,“ plánuje Dvořák.

Hráčům chyběla pokora

„Nepovedl se nám zápas s Milevskem. Od té doby se to s námi vleče,“ přiznal asistent trenéra Jiří Hájek. Dodal že, do každého utkání nastupovali s tím, že soupeře přehrají. „Chyběla nám pokora. Neproměňovali jsme šance a začalo trápení,“ míní Hájek. Nyní chce přehodnotit styl hry. „Budeme hrát zodpovědně dozadu a počkáme si na šance,“ dodává. I hráči vnímají nepříznivou situaci. „Zbytečně nám utíkají začátky utkání. Podle toho se pak zápas odvíjí, a stále musíme dotahovat. Nedáváme góly, máme problémy v koncovce. Musíme se soustředit na vlastní výkon,“ tvrdí obránce Martin Ištvánik.
Věří, že protrhnou střeleckou smůlu. „Pokud dokážeme dát pět šest gólů, tak se chytneme,“ uzavírá Ištvánik.