Vedra se blíží: Klimatizace vám pomůže zůstat v psychické pohodě

Zdroj: Tramonta Klima

Začínají prázdniny a s těmi ruku v ruce obvykle přicházejí také tropická vedra. Věděli jste, že přílišné teplo působí negativně na lidskou psychiku? Možná si po tomto zjištění budete chtít pořídit klimatizaci. Víte, jakou zásadu byste měli při jejím používání dodržovat? 

V létě bude krásně

Meteorologické stanice hlásí, že se během července hodnoty teploměrů vyšplhají na 30 °C a v ojedinělých případech dokonce až na 36 °C. Na začátku měsíce se nám lehce zatáhlo a vydatnější dešťové přeháňky nebyly nic neobvyklého. V druhé půlce měsíce se ovšem ohřejeme. A to samé platí také pro druhý prázdninový měsíc - srpen. Teploty v České republice se budou nejčastěji pohybovat od 25 °C do 30 °C. Není divu, že se v nejteplejších dnech začneme poohlížet po klimatizacích.

Vedro má vliv na psychiku člověka

Odborníci se shodují na tom, že velká vedra mohou způsobovat psychické potíže. O co se jedná? Někdo například začne jednat velmi impulsivně a podrážděně. Jiní lidé jsou při velkých vedrech velmi unavení a na různé podněty reagují apaticky. Odborníci také poukazují na zajímavý fakt, že teplé dny reagují nejhůře mladí lidé. Děti a starší občané je snášejí kupodivu mnohem lépe. 

Jakou teplotu na klimatizaci nastavit?

Pro lidský organismus je ideální teplota okolo 21 °C, tedy alespoň v místnostech, ve kterých trávíme nejvíce času - v kancelářích a v obývacích pokojích. Pozor, toto pravidlo ovšem neplatí pro dny, kdy je venku teplota nad 30 °C. Zapamatujte si, že lidské tělo relativně dobře snáší teplotní rozdíl mez 5 až 7 °C. Neriskujte své zdraví a na klimatizaci si nastavte okolo 24 °C. Bude vám příjemně a neohrozí vás žádná angína.

Pokud si pohráváte s myšlenkou, že si pořídíte klimatizaci také domů, obraťte se na firmu Tramonta Klima, zkušení odborníci vám poradí, jaký typ klimatizace je vhodný konkrétně pro vás a také se postarají o samotnou instalaci. Nečekejte, až nastanou obrovská vedra, připravte se na ně už teď.