Verizon dál utrácí, kupuje irskou Fleetmatics

ilustrační foto,

ilustrační foto, Zdroj: ctk

Americká telekomunikační společnost Verizon dále pokračuje ve svých nákupech. Poté, co za necelých pět miliard převzala část společnosti Yahoo, oznámila další akvizici. Jejím cílem je irská firma Fleetmatics.

Nákup v hodnotě 2,4 miliard dolarů (necelých 6 miliard korun) Verizonu otevře dveře do nového segmentu. Fleetmatics se totiž zabývá správou flotil služebních vozů, jejich sledováním a tvorbou statistik. V současnosti jeho software používají téměř tři čtvrtě milionu uživatelů.

Verizon se tímto krokem snaží rozšířit své pole působnosti, tentokrát o propojení mobilních technologií se silniční dopravou a navigačními systémy. Rovněž nákup společnosti Yahoo, ke kterému došlo v minulých dnech, je pro větší vliv Verizonu důležitý. Pomocí tohoto internetového dinosaura by chtěl proniknout do světa mobilní reklamy a tvorby internetového obsahu.

Verizon se již delší dobu snaží přetransformovat z mobilního operátora na vlivnou technologickou společnost. Pomoci ji k tomu měl i loňský nákup společnosti AOL za 4,4 miliardy dolarů. Postupně se tedy dostává do pole působnosti Googlu, Facebooku nebo Amazonu.