VIDEO: Škoda Octavia III zachycena takřka bez maskování

Pozorný motorista na svůj mobilní telefon zachytil takřka nemaskovaný prototyp připravované, v pořadí třetí generace modelu Škoda Octavia.

Třetí generace pro mladoboleslavské stěžejního modelu Škoda Octavia je k zahájení výroby připravena prakticky již několik let, ovšem její nástup byl několikrát pozdržen s ohledem na trvající mimořádné prodejní úspěchy stávajícího provedení. Čas ale můžete pozdržet, nikoli však zastavit, takže premiéra novinky je již za humny. Náhodný řidič před nedávnem do éteru vyvěsil záběr z dálnice R10, na němž se mu podařilo zachytit jeden z prototypů v takřka nemaskované podobě.

Nová Octavia se zřejmě od té stávající na první pohled nijak radikálně lišit nebude

Na pouze několik vteřin dlouhém videu si všimneme předjížděného černého vozu, jenž nese kamufláž v podobě decentních polepů pouze v oblasti předních svítilen a sloupků C. Jak se zdá, nová Octavia se bude vyznačovat nižší, vpřed protaženou přídí s více skloněnou maskou chladiče, jinak by se základní proporce karoserie nijak zásadně měnit neměly.

Nebude pro nás snad překvapením, že třetí generace modelu Škoda Octavia vyjede na nové modulární platformě VW Group MQB, na níž již nyní jezdí řada koncernových modelů včetně typu VW Golf VII. Konečná podoba Octavie III by se měla podle dosavadních informací odhalit ještě během letošního roku, přičemž výstavní premiéra je plánována na jarní autosalon v Ženevě.

Zdroj: Autorevue.cz