Víte, kolik stojí nejdražší pero světa?

Cesare Verona s perem Aurora Diamond

Cesare Verona s perem Aurora Diamond Zdroj: Archiv ZEN

Cesare Verona, majitel firmy Aurora vyrábějící luxusní pera, navštívil Prahu. K příležitosti otevření obchodu Luxury Office v Pánské pasáži s sebou přivezl jedinečné pero Aurora Diamond.

Jak dlouho značka Aurora již na trhu funguje?

Jak se změnila pod vlivem nových výrobních technologií?

Nové technologie nepochybně přinesly mnoho změn do výrobního procesu, především co se týká preciznosti a rychlosti produkce. Musíme však brát v potaz, že naše pera by neexistovala bez zručnosti našich řemeslníků. Snažíme se najít kompromis mezi využíváním technologií a řemeslnou prací, tím získáme produkt nejvyšších kvalit.

Cesare Verona odhaluje pero Aurora DiamondCesare Verona odhaluje pero Aurora Diamond | Archiv ZENCesare Verona odhaluje pero Aurora Diamond

Vaše značka vyrábí nejdražší pero na světě Aurora Diamond. Kolik kusů tohoto pera vyrobíte za rok? A za jakou cenu si ho lze pořídit?

Vzhledem k exkluzivitě tohoto produktu za rok vyrobíme pouze jedno pero Aurora Diamond. Jeho pořizovací cena je jeden milion Euro. Na znak toho, že si zákazníků Aurora Diamond nesmírně vážíme, jej vždy přivezu osobně zákazníkovi jako poděkování.

Co pro Vás osobně pera Aurora znamenají a jaký typ je váš nejoblíbenější?

Pera Aurora jsou pro mne symbolickým doplňkem, evokují ve mně vzpomínky. Již dávno nejde jenom o jeho psací funkci. Rád nosím pero v kapse svého saka. Nedá se říci, který typ bych měl nejraději, ale oblíbil jsem si například fountain pen – mám rád vůni jeho inkoustu.