Volkswagen Amarok prošel faceliftem, kromě motoru má i nový interiér

Volkswagen Amarok prošel faceliftem

Volkswagen Amarok prošel faceliftem

Volkswagen Amarok prošel faceliftem
Volkswagen Amarok prošel faceliftem
2
Fotogalerie
Už je to několik týdnů, co se Volkswagen pochlubil modernizací svého pracanta s názvem Amarok. Jednou ze zásadních novinek bylo zařazení vznětového šestiválce o objemu tří litrů namísto dvoulitrového čtyřválce se dvěma turbodmychadly.

V nabídce bude hned ve třech výkonových variantách, základní provedení nabídne 120 kW (163 koní), následovaný verzí o výkonu 150 kW (204 k), vrcholem se pak stane 165 kW (224 koní) s točivým momentem 550 Nm.

Došlo na jemné úpravy zevnějšku, které zahrnují modernizované světlomety, nové nárazníky a v neposlední řadě také přepracovanou přední masku, kde se objevilo označení V6. Vedle toho se Volkswagen pustil také do interiéru.

Všimněte si nových výdechů ventilace, které tvoří celek společně s dotykovým multimediálním systémem. Znalcům jistě neuniknou ani nové dekorační lišty a nový volant společně s panelem klimatizace. Celkové tvary interiéru tedy zůstaly stejné, ale jinak se toho změnilo skutečně dost.

České ceny vám zatím nabídnout nemůžeme, v Německu startuje modernizovaný Amarok ve verzi double-cab s pohonem zadních kol a motorem o výkonu 120 kW (163 koní) na částce 25 720 euro, což je v přepočtu necelých 700 tisíc korun. První kusy by měly k dealerům dorazit ke konci letošního roku.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz