Volkswagen dále rozšiřuje nabídku pro Golf. Přichází GTD Variant

Golf Variant GTD

Golf Variant GTD

Naftová Škoda Octavia RS s karoserií kombi dostane nového soupeře. Volkswagen totiž na autosalonu v Ženevě představí Golf Variant v provedení GTD.

Po technické stránce překvapení nečekejte. O pohon se opět postará dobře známý naftový dvoulitr disponující výkonem 135 kW (184 k) a točivým momentem 380 Nm.

Golf GTD (Gran Turismo Diesel) se poprvé objevil v roce 1982. Letos to je ovšem vůbec poprvé, co se tato verze dočká také karoserie kombi. Novinka zvládne stovku za 7,9 s, přičemž spotřeba paliva by měla klesnout na pouhých 4,4 l/100 km.

Golf GTD Variant dostal obvyklé změny. Jiné jsou nárazníky, prahy jsou širší, upravená je také maska, vzadu najdeme dvojitou koncovku výfuku, standardem jsou sedmnáctipalcová litá kola. Volkswagen slibuje i sportovně naladěný podvozek, který je navíc o patnáct milimetrů nižší než u standardní verze.

Golf Variant GTDGolf Variant GTD

V interiéru očekávejte sportovní sedadla, pedály z nerezové oceli nebo hlavici řadicí páky v provedení „golfový míček“. Zájemci si mohou připlatit třeba za osmnáctipalcové disky nebo čalounění Alcantarou. Jak již bylo řečeno, světová premiéra proběhne v Ženevě. Objednávky lze podávat už nyní.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz

VW Golf VIII se blíží. Co už všechno víme o osmé generaci legendárního kompaktu?>>>