Vražedkyni z nočního klubu zadrželi

Jihočeští kriminalisté ve čtvrtek 14. října v podvečer vypátrali a zadrželi ženu podezřelou z vraždy. Dnes již obviněná žena se osmadvacet dnů skrývala před policií.

Přesně 28 dnů intenzivního a velmi náročného pátrání jihočeských kriminalistů přineslo ve čtvrtek v podvečer své výsledky. Policisté zadrželi na Jihlavsku ženu, kterou podezírají z vraždy.

Té se žena, která se policistům a kriminalistům neúspěšně skrývala necelý měsíc, měla dopustit 16. září 2010 v Jindřichově Hradci v nočním klubu. Její obětí byla osmačtyřicetiletá Hana Kvapilová, která podlehla ranám nožem.

V těchto hodinách kriminalisté provádějí výslech již obviněné ženy a další potřebné úkony. Podali také podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Žena se po svém činu ihned ukryla a skrývala se i po celou dobu, kdy po ní kriminalisté pátrali. Okruh možných míst úkrytu „vražedkyně“ se ale postupně zužoval. Včerejší podvečer kriminalisté zatáhli síť i s neočekávaným úlovkem dalších dvou osob prchajících před zákonem.

Trestný čin vraždy je jedním z nejzávažnějších zločinů a proto při jeho objasnění kriminalisté nasazují všechny dostupné prostředky.