Výstavba Atria je v plném proudu

Nový skelet očekávaného obchodního centra Atrium v centru Hradce Králové budou moci obyvatelé i návštěvníci města spatřit v průběhu října.

Stavební práce naplno probíhají na pozemku mezi Dukelskou třídou a ulicemi Letců a Herbenova, v těsném sousedství nákupního centra Tesco.

Obchodní dům Atrium s půdorysem ve tvaru ustoupeného obdélníku a dominantním, ostře zakončeným nárožím nabídne v září 2009 přes čtyři desítky obchodů se širokým spektrem zboží i služeb. „Nepůjde jen o módu, ale o vybavení bytu a potřeby pro domácnost, o zdraví a životní styl. Myslíme i na kavárny a kvalitní rychlé občerstvení,“ říká Michaela Vyhňáková, ředitelka společnosti Labartt Properties, jež má na starosti obchodní stránku projektu. Celková plocha nového obchodního centra bude přibližně 6500 m2 komerčních prostor ve dvou nadzemních podlažích.

Obchodní centrum Atrium z portfolia investorské společnosti Amádeus Real je příkladem maloobchodních prostor třetí generace. Ty sázejí na komornější atmosféru, přehlednost, příjemný design, dostatek přirozeného oslunění i vzduchu. Do tohoto konceptu zapadá také vnitřní galerie, kde budou návštěvníkům k dispozici menší provozovny s občerstvením. Kryté náměstíčko je podle projektu architektonického ateliéru Hangár lemováno ochozy - galeriemi s eskalátory a panoramatickými výtahy.

Pro návštěvníky bude připraveno přes 250 parkovacích míst - část z nich také na střeše objektu.