Výzva k ignorování Kiskova projevu neuspěla, vtipálci přiměli autory k jejímu zrušení

Slovenský prezident Andrej Kiska

Slovenský prezident Andrej Kiska Zdroj: ctk

Výzva odpůrců slovenského prezidenta Andreje Kisky ignorovat novoroční projev hlavy státu neuspěla. "Výzvu k bojkotu ovládli lidé, kteří se jí vysmáli, a tak ji nakonec stáhli," uvedl DenníkN na svém webu.

Prezidentův projev má zaznít dnes po poledni. Prezidentovi odpůrci v předstihu založili na Facebooku událost pod názvem Ignorování projevu prezidenta Kisky. „Ignorujme toho válečného štváče, nedívejme se na jeho ubohý projev,“ vyzývali. Vzápětí ale událost zaplavily ironické a posměvačné komentáře.

„Dobrý den, bude se to dát někde ignorovat i před velkoplošnými obrazovkami na náměstích, například v Bratislavě? Přece jen na náměstí je úplně jiná atmosféra, než když sedíš doma před vypnutým televizorem a ignoruješ,“ ptal se organizátorů jeden z vtipálků.

„Smím do ignorování zapojit celou naši obec?“ zajímal se další, podle kterého by starostka mohla vysílat projev obecním rozhlasem, zatímco lidé by zavřeli okna a ignorovali doma, popřípadě by projev ignorovali kolektivně v hospodě či hasičské zbrojnici.

„Moc rád bych projev ignoroval, ale koupil jsem si výhodně televizor na splátky…,“ svěřil se jiný vtipálek v narážce na Kiskovo někdejší podnikání se splátkovým prodejem.

Další se starali, zda lze Kisku ignorovat ze zahraničí, zda bude tombola, zda lze ignorovat korespondenčně, anebo zda se jako ignorování počítá i to, že si projev nepustí ani z archivu, anebo ho dokonce po silvestrovské noci prospí.

Nakonec organizátoři výzvu smazali. Kiska, který předloni v přímé volbě porazil populárního premiéra Roberta Fica, funguje jako jistá protiváha Ficovy vlády a strany, dominující slovenské politice.