X-LOFT – nová dimenze ekologického bydlení

V pražské Libni, jen několik minut chůze od zastávky tramvaje či metra, vzniká unikátní rezidenční projekt X-LOFT, který mimo jiné klade důraz na ekologické a ekonomické aspekty bydlení. Samozřejmostí je mimořádně kvalitní architektura a prvotřídní design.

Zdejší loftové byty v dispozicích 2+kk až 5+kk v sobě spojují avantgardu loftů s komfortem bydlení 21. století. Jsou dostupné jak pro mladé a ambiciózní lidi, osloví ale zejména ty, kteří preferují ekonomické a ekologické bydlení. Zatímco některé lofty vznikají přestavbou starších budov, projekt X-LOFT je zcela novou stavbou. Ta umožnila architektům uplatnit značnou designovou kreativitu. Mimořádnou atmosféru do interiérů loftů přináší například jejich nadstandardní výška, prosklení prakticky celé jedné stěny bytu zase nabízí originální a výjimečný výhled do okolí. Dynamiku prostoru dodává moderní kovové schodiště.

Velkoryse řešená galerie nabízí dostatek místa pro pracovní kout, případně ložnici. Rozložení společenské a intimní části loftu do dvou podlaží nabízí poměrně velké plochy otevřeného prostoru, který čeká na své využití. Všechny lofty mají balkon nebo předzahrádku. Ke každému bytu existuje možnost dokoupení garážového stání a sklepních kójí.

#####První český ekocertifikát

[file:9547:small:right]

X-LOFT získal jako první rezidenční projekt v České republice stříbrný certifikát v hodnocení úrovně kvality budov, který uděluje Technický a zkušební ústav stavební Praha ve spolupráci s ČVUT. Použitá metodika SBToolCZ posuzuje budovu z hlediska udržitelné výstavby na základě celkem 33 kritérií. Před udělením tohoto certifikátu se celý objekt posuzoval z hlediska řady kritérií, jako jsou provozní náklady budovy, kvalita provedení, uživatelský komfort, dopad na životní prostředí, akustický komfort, použití konstrukčních materiálů při výstavbě, zdravotní nezávadnost materiálů, management tříděného odpadu či dostupnost veřejné dopravy a služeb.

Stříbrný certifikát, který projekt X-LOFT získal, odpovídá označení „vysoká kvalita budovy“. Důležitou součástí filozofie projektu je jeho ekonomický a ekologický provoz. Objekt byl navržen tak, aby šetřil nejen náklady svých obyvatel, ale i přírodu. Zvláštní pozornost se tedy věnovala například zateplení fasády, okna vyplňují izolační trojskla, která minimalizují tepelné ztráty. Solární kolektory dokážou v letních dnech pokrývat veškerou potřebu teplé užitkové vody. Rekuperace tepla snižuje energetické ztráty, které vznikají při klasickém větrání. Mezi další ekologická opatření lze řadit třídění odpadu a retenci dešťové vody.

#####Ráj pro milovníky moderního designu

X-LOFT je ideálním projektem pro ty, kteří hledají kvalitní a moderní design, ale nechtějí za něj platit neúměrnou cenu. Budoucí obyvatelé tohoto projektu si mohou vybrat ze čtyř balíčků designových řad – Design, Modern, Extreme nebo Luxus. Varianta Modern uspokojí milovníky přírodních materiálů v klasických odstínech. Zákazníci, kteří dávají přednost minimalistickému pojetí interiérů, zvolí variantu Design. Extreme je tu pro ty, kteří upřednostňují extravagantní bydlení a nebojí se experimentovat. Nadstandardní vybavení nabízí varianta Luxus. Moderní podlahy, luxusní schodiště, kvalitní povrchy, hladké sádrové stěrky, špičkové dveře či značkové vybavení jsou součástí standardu, který je již v ceně bytu. Kromě širokého výběru standardního vybavení interiéru, který je již zahrnut v ceně bytu, je samozřejmě možno využít programu nadstandardních klientských změn.

www.x-loft.cz