Yahoo rozprodává domény, do dražby posílá tři stovky adres

Šéfka Yahoo Marissa Mayer

Šéfka Yahoo Marissa Mayer Zdroj: CC BY-SA 2.0: Giorgio Montersino: Wikimedia

Americká společnost Yahoo nedávno udělala inventuru svých webů. Celou řadu svých starých domén nyní posílá do dražby. Jsou mezi nimi i velmi žádané adresy av.com nebo pcgeek.com.

„Přemýšleli jsme, co s nimi. Nakonec jsme si ale řekli, že bude nejlepší je pustit zpátky do divočiny internetu,“ tvrdí portál na svém blogu. Aukce probíhá na serveru sedo.com až do čtvrtka 21. listopadu. Cenové rozpětí je široké – doménu lze koupit za pár dolarů, ale také za 125 tisíc dolarů.

Jaké domény Yahoo například nabízí
av.com
cloudapp.com
intro.org
newcareer.net
pcgeek.com
stuff.com
host.com
mymusic.com
energy.com
ladybug.com

Podle aktuálních statistik má Yahoo kolem 800 milionů uživatelů, což je o 20 procent více než v létě 2012. V září letošního roku to alespoň prohlásila šéfka firmy Marissa Mayerová. Dodala, že údaj o počtu zákazníků nezahrnuje uživatele blogové služby Tumblr, kterou Yahoo převzalo za 1,1 miliardy dolarů (asi 22 miliard korun). Připustila ale, že valná část nových uživatelů je výsledkem rychlého růstu jejího čínského partnera Alibaba Group.

Navzdory zvýšení počtu uživatelů a provozu na síti se Yahoo stále nedaří posílit tržby z internetové reklamy, hlavního zdroje jejích příjmů. Kontrastuje to se silným růstem příjmů u jejích konkurentů Google a Facebook. Mayerová upozornila na to, že její strategie bude přinášet výsledky postupně během tří let.