Z kabátu vypadla lidská lebka

Pracovníci našli při vyklízení teplovodní šachty v brněnské Líšni torzo lidského těla. Komu patřilo, určí nařízená pitva.

Vyklízení teplovodní šachty v Popelákově ulici v brněnské Líšni mělo neobvyklý konec. Místo další práce vystřídala zaměstnance v šachtě policie. Uvnitř totiž byla mrtvola ve značném stádiu rozkladu.

„Zaměstnanec firmy nejprve v šachtě spatřil starý kabát. V okamžiku, kdy ho zdvihnul, vypadla z něj lidská lebka a další ostatky těla. O nálezu ihned informoval policii. Na místo proto dorazila výjezdová skupina a kriminalističtí technici. Policisté přivolali také lékaře, který torzo ohledal,“ řekla brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Vzhledem ke značnému rozkladu nalezeného těla nemohl lékař schopen určit příčinu smrti. Z tohoto důvodu byla nařízena soudní pitva, jejíž výsledky jistě napoví více o smrti nalezeného člověka. Policie zatím nezná ani jeho totožnost.

Možnost dopátrat se původu zemřelého dává podle expertů jeho lebka. Na první pohled je totiž patrné, že je v ní pravidelný otvor. „Může jít o následek úrazu, ale také o pozůstatek po lékařském zákroku. To musíme teprve zjistit,“ doplnila Procházková.

Teplovodní šachty v Brně bývají častým útočištěm bezdomovců, kteří se do nich schovávají před zimou. Nalezené ostatky proto mohly patřit někomu, kdo v šachtě nějaký čas přebýval.