Za tři dny by měli hackeři zaútočit na Facebook

Facebook

Facebook Zdroj: forman

Možná si ještě vzpomínáte na srpnovou zprávu od skupiny Anonymous, která slibuje zorganizování velkého útoku na Facebook. Podle původního prohlášení by k němu mělo dojít 5. listopadu. Od srpna bychom už málem zapomněli, ale Anonymous se na Twitteru před pár dny připomněli.

Ono ale pravděpodobně bude všechno jinak. Už v létě se ukázalo, že za prohlášením stojí jen část „naštvaných“ členů Anonymous, ale u většiny se nesetkala s kladným přijetím.

Co je však pro Anonymous daleko bližší téma, to jsou aktuální protesty na Wall Streetu, které se přenesly i do jiných světových metropolí. A jak se zdá, Anonymous se podílí na organizaci protestních akcí.

Nezapomeňte na pátý listopad...Nezapomeňte na pátý listopad...Nezapomeňte na pátý listopad…

Naznačuje to překvapivá reakce britské policie, respektive londýnské jednotky veřejného pořádku. Veřejně prostřednictvím Twitteru vyzvali Anonymous, aby je kontaktovali k prodiskutování plánu, který chystají 5. listopadu u paláce Westminster v Londýně. Zdá se tedy, že policie „něco ví“. Anonymous zareagovali zprávou, že pracují na jejich požadavku.

Výzva londýnské policie. Ano, má oficiální účet na Twitteru.Výzva londýnské policie. Ano, má oficiální účet na Twitteru.Výzva londýnské policie. Ano, má oficiální účet na Twitteru

Nicméně Facebook stále není mimo hru. Srpnové video jasně oznamuje akci proti Facebooku datovanou na 5. listopadu. A proč by nyní Anonymous vydávali twít ve znění „Nezapomeňte, nezapomeňte, pátý listopad…“? Něco se bude dít. Možná útok na Facebook, možná protesty v Londýně, možná obojí, nebo úplně něco jiného.