Zamávejte sbohem klasickému sporťáku. Nissan Z bude crossover

Zamávejte sbohem klasickému sporťáku. Nissan Z bude crossover

Zamávejte sbohem klasickému sporťáku. Nissan Z bude crossover

Rozlučte se s klasickými sportovními kupé Nissan Z. Nástupce nebude ani menší a ekonomičtější konkurent Toyoty GT86, ani cokoli podobného. Bude to crossover na platformě Nissanu Qashqai.

Nissan se pro crossover rozhodl především z obchodního hlediska, protože kompaktní zadokolce nevěří a domnívá se, že sportovně pojatý crossover zaujme mnohem větší spektrum zákazníků včetně části současných fanoušků značky Z.

Už vidíme tu hordu nadšených samozvaných drifterů, jak stojí na dvoumístný crossover velikosti Nissanu Juke fronty, když bude mít pohon předních kol s elektronickým připojováním zadní nápravy… Jestli se vám líbí současné kupé Nissan 370Z s politicky nekorektním velkým atmosférickým šestiválcem, rychle nakupujte. V roce 2017 totiž jeho výroba skončí.

Zamávejte sbohem klasickému sporťáku. Nissan Z bude crossoverZamávejte sbohem klasickému sporťáku. Nissan Z bude crossover

Pokud jde o motor, v úvahu přichází přeplňovaná jednotka 1,6 l, ale Nissan se tváří, že udělá z modelu Z celou modelovou řadu s různými stupni výbavy a různými motory.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz